Nosaltres

Digue’ns consultors, ajudadors o com vulguis. Bàsicament som mares i pares com tu, que fem equilibris per mirar d’acompassar les nostres vides amb les de les nostres filles i fills. I per a que ens surtin els comptes necessitem un cop de mà: l’ajuda d’algú que pugui tenir cura, acompanyar, aprendre i compartir amb ells quan nosaltres no podem ser-hi. Una germana gran? Un nou membre de la família? Un monitor.

Els monitors

A Catalunya hi ha prop de 120.000 monitores i monitors, Cada any unes 7.000 noies i nois obtenen el Certificat de monitor/a o director/a d’educació en el lleure , d’acord amb la Direcció General de la Joventut de la Generalitat. La majoria són joves formats des de ben petits en l’associacionisme i el lleure juvenil (esplais, caus, grups escoltes i d’altres), que de manera habitual treballen amb infants de totes les edats. Molts ho fan cada cap de setmana de manera voluntària i d’altres, vinculats a escoles i centres educatius de tota mena, cada día.

Sovint son una gran part invisible de les mans que ajuden a créixer i educar els nostres infants més enllà del professorat. Hi són arreu, a l’escola a la que van les nostres filles, al barri i també al nostre propi veïnat.

La vocació per treballar amb infants sovint en complementa d’altres i és per això que la majoria dels monitors que trobaràs a Marsupialis son alhora estudiants universitaris, que necessiten una font d’ingressos mentre estudien i poden ser un reforç excel·lent pels nostres fills amb les tasques de l’escola i l’aprenentatge telemàtic.